Страна:
Тип:
Локация:
Район:
Мин. цена:
Макс. цена:
Поиск по номеру лота
Cotton Tree Beach Club - Самый продаваемый из наших комплексов, расположенный в городе Бяла, Варненской области
Главная / Статьи / България следва последните тенденции в развитието на Европейският туристически пазар
В вашем профиле есть 0 предложений (-е, -я).

България следва последните тенденции в развитието на Европейският туристически пазар

Хилядолетна история, колоритен фолклор, запазена природа , изключително развито крайбрежие и планински курорти присъстват в имиджа на българия представен на света като част от Европейския туризъм.„Туризмът е лицето на Европа в очите на света и България е една от страните, които придават уникален чар на това лице” каза Артур Оберашер, председател на Борда на директорите на Европейската туристическа комисия (ЕТК), по време на среща между борда на директорите на Европейските туристически организации, която се сътоя в София. В продължение на два дни експертите обсъждаха насоките на развитие в сектора, и се убедиха че Европа е най-често посещаванат туристическа дестинация.

Бъгария е член на Европейската туристическа комисия и е допринесла изключително много за популяризирането на  на възможностите за на туризма в Европа. „трябва да можем да рекламираме и продаваме Европа като единна туристическа дестинация, ако искаме да бъдем конкурентноспособни на другите региони в света” каза Артур Оберашер. Поради тази причина преди година и половина Комисията се е присъединила към Интернет портала visiteurope.com, където всяка една от 39-те страни членки може да популяризира своят национален туризъм.

Последната тенденция в сектора е да се развиват разнообразни форми туризъм, които да привличат хора с по-специфични интереси. Българич не прави изключение в това отношение и се развива все по-добре в сферата на туризма.