Страна:
Тип:
Локация:
Район:
Мин. цена:
Макс. цена:
Поиск по номеру лота
Cotton Tree Beach Club - Самый продаваемый из наших комплексов, расположенный в городе Бяла, Варненской области
Главная / Статьи / Национален Парк Рила получава сертификат за пълноправно членство в мрежата PAN Parks
В вашем профиле есть 0 предложений (-е, -я).

Национален Парк Рила получава сертификат за пълноправно членство в мрежата PAN Parks

Национален Парк Рила получи сертификат за пълноправно членство в мрежата PAN Parks, по време на десетото издание на юбилейната международна конференция на PAN Parks, Дни на Европейската дива природа, която се състоя от 8 до12 октомври в Разлог, Югозападна България. На 11 октомври в хотел Катерини, Разлог четири парка получиха сертификат за пълноправно членство в мрежата PAN Parks, в това число Мажела Парк – Италия, Уланка Парк – Финландия, Паанжарви Парк – Русия и Национален Парк Рила – България.

С получаването на сертификата от парк „Рила”, българските участници в международната мрежа от паркове, членуващи в PAN Parks, стават двама. Това са парковете „Рила” и „Централен Балкан” и превръща България в единствената страна в Европа с два парка в семейството на PAN Parks, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Вила Орлови скали (село Бели Искър, Рила), Вила Джамазки (Говедарци, Рила), Вила Дешка (село Горно Градище, Разлог), хотел Зодиак (Самоков), Туристически Информационен център (Белица, Рила), конна база Перивол (село Бачево, Разлог), Балкан трек (Централен Балкан) и курорт Дамасена (Централен Балкан) бяха сертифицирани като местни бизнес партньори на PAN Parks. Церемонията беше почетена от българският заместник-министър на околната среда и водите, Чавдар Георгиев, заместник-председателят на Държавна агенция по туризъм Станислав Новаков и Кийс Слагер, председател на фондацията PAN Parks.

PAN Parks (Protected Areas Network Parks - Мрежа от защитени територии-паркове) е европейска неправителствена организация, създадена по инициатива на Световния фонд за опазване на природата (WWF) и с подкрепата на холандската туристическа компания Molecaten Group.