Страна:
Тип:
Локация:
Район:
Мин. цена:
Макс. цена:
Поиск по номеру лота
Cotton Tree Beach Club - Самый продаваемый из наших комплексов, расположенный в городе Бяла, Варненской области
Главная / Статьи / Хотелският бизнес в столицата навлиза в нов стадий на развитие
В вашем профиле есть 0 предложений (-е, -я).

Хотелският бизнес в столицата навлиза в нов стадий на развитие

Хотелският бизнес в столицата навлиза в нов стадий на развитие, смятат експерти от бранша. През следващите няколко години в столицата се очаква да отворят врати десетки нови хотели. Част от тях вече са готови и предстои да бъдат открити, втори са в процес на дострояване, а трети съществуват само като проекти.

Новата вълна от хотели  идва в отговор на очакванията през следващите години София да се развие като дестинация за бизнес и конгресен туризъм. Конгресните и конферентни мероприятия са един от основните източници на приходи за градските хотели, както и една от най-рентабилните дейности в сектора.

Според пазарните проучвания, разходите на един бизнес турист надхвърлят десетократно разходите, които би направил един турист на почивка. С оглед на това, повечето нови хотели в София ще разполагат с подходяща база и условия за развиване на конгресно-конферентна дейност и респективно ще включват поне една или две конферентни зали.

Към момента, инвестициите са концентрирани най-вече в зоните около летището, над Околовръстното шосе и по протежението на бул. "Тодор Александров", като по-голямата част от новите хотели се очаква да бъдат четиризвездни,  друга малка част – луксозни и бутикови, а останалите –  част от многофункционалните комплекси, които предстои да бъдат построени в града.

„Ускореното развитие на тази пазарна ниша, респективно ще доведе до засилване на конкуренцията между хотелите специализирани в сферата на градския бизнес и конгресния туризъм. Това от своя страна ще даде положително отражение върху качеството на предлаганите услуги и обслужването” – коментира експертът по туризъм и хотелиерство Делян Нешев.

До края на 2007 г. легловата база в София ще се увеличи с близо 400 нови легла, а до две години се очаква да нарастне с няколко хиляди.