Страна:
Тип:
Локация:
Район:
Мин. цена:
Макс. цена:
Поиск по номеру лота
Cabacum Beach - Элитное жилье с великолепным видом на море!
Главная / Статьи / Голф - България излиза на игрището
В вашем профиле есть 0 предложений (-е, -я).

Голф - България излиза на игрището

Стабилна основа за развитие на туристически проекти


Съберете на относително малка площ красива природа с разнообразен релеф, благоприятен климат и разнообразни източници на забалвение и ще получите дестинация, с отлични перспективи за туризъм и инвестиции.Такъв тип дестинация е и България, особено в последните няколко години.
Разположена на близо 111 000 кв.км.,  България има 37 планини (8 от които надвишават 2000м.), няколко големи плата, езера и 300-километрова морска ивица, които позволяват на страната да предлага разнообразие от зимни и морски курорти, както и множество почивни и спа центрове. Целейки оптимална експлоатация на туристическия потенциал, страната отскоро избра за цел да се превърне в една от най-предпочитаните голф дестинации в югоизточна Европа.

Развитие на голф пазара


Към момента в България функционират три завършени голф игрища – St. Sofia Golf Club & Spa, Golf Club Air Sofia в Ихтиман и Golf Course Sliven. За сметка на това близо 15 голф проекта са в процес на развитие.
„Поради ниската популярност на голф играта в България, пазарът на голф игрища е насочен предимно към чуждестранни клиенти”, коментира Недко Недев, мениджър продажби на BGP Services. Инвеститорите обикновено са хора, запознати с играта, заинтересовани от изграждането на определен тип игрища, които да придадат нов емоционален заряд на играта. След като бъдат пуснати в експлоатация, тези игрища се очаква да привлекат предимно чуждестранни голфъри. „Популяризирането на голфа в България предполага масирана рекламна кампания, която би струвала изключително много средства и усилия”, допълва Недев.

Голф проектите в България


Привличането на „голфърите” – едни от най-престижните и богати туристически клиентели, се оказа истинско предизвикателство. Създаването на нови, неексплоатирани досега голф концепции и изживявания, покриването на високите световни голф стандарти, касаещи дизайна, изпълнението и обслужването вдигнаха летвата прекомерно високо, което наложи на инвеститорите да потърсят услугите на професионалисти от ранга на южно-африканската голф легенда и проектант на голф игрища Gary Player, британската звезда на голфа Ian Woosman и американската легенда Jack Nicklaus.
Резултатите от този ход са налице – две игрища проектирани от Gary Player, в процес на дострояване край Балчик и Каварна и две игрища проектирани от Ian Woosman край Табиата (Балчик) и в района на Разлог, също в строеж.
Още няколко първокласни голф комплекса в страната са в процес на изграждане.  Един от тях се намира в близост до популярния черноморски курорт Приморско. Неговото игрище ще се простира върху 3 237кв.м. Огромен голф комплекс е планиран и в Долна баня, между Костенец и Боровец, а като допълнение към цялата голф картина в България идва и миниголф игрището на луксозния резиденциален комплекс Summerland Golf & Beach Club в Каварна.  
BGP -  ПАЗАРНИ ПОДХОДИ 


Фактът, че Черноморието е най-популярната и привлекателна туристическа дестинация в България, обяснява и повишените инвестиции в голф проекти в региона. За момента, като най-внушителни измежду тях изпъкват BlackSeaRama, Lighthouse Golf Resort и Thracian Cliffs Golf & SPA Resort.

Като най-изискана и луксозна голф дестинация се оформя BlackSeaRama, отбелязва Недев. Личното участие на Gary Player, както в дизайна така и в популяризирането на игрището, добавя значителна стойност на цялостния проект, имайки предвид отличното реноме на марката Gary Player. “Нашата дизайнерска философия се оповава на успешното съчетаване на модерни технологии и традиционни дизайнерски похвати. Всяко игрище, което създаваме, цели да остави позитивно усещане у играчите след края на играта” – обяснява Плейър.  

Друг открояващ се проект в региона е Summerland Golf & Beach Club. Това е един от комплексите, съчетаващи високо качество на строителство, добра локация и  изключително добри условия както за дребните, така и за големите инвеститори е Summerland Golf & Beach Club. Разположен на тихо и спокойно място, на около 300 метра от широкия, пясъчен плаж на Каварна, Summerland Golf & Beach Club представлява прекрасна комбинация от очарователната българска традиционна архитектура и модерен дизайн. Разделен е на 4 отделни секции, включващи  77 апартамента (боксониери, едностайни, двустайни и тристайни), всеки един от които ще бъде оборудван с климатик и напълно обзаведена кухня. Предложените за продажба апартаменти са необзаведени, но съществува алтернативна опция, позволяваща закупуването на цялостен пакет обзавеждане, изцяло съобразено с индивидуалните изисквания на клиента.
Тенденцията да отговори на възможностите и изискванията на относително широк потребителски кръг е спазена и по отношение на услугите и удобствата, предлагани в комплекса. Summerland Golf & Beach Club ще разполага с три басейна, спа център и два тенис корта, разнообразни ресторанти, барове и магазини. Проектът включва миниголф игрище, което като цяло допълва оформящата се като голф зона местност. В съседство с 3 строящи се голф игрища, Summerland Golf & Beach Club се очаква бързо да се превърне в едно от най-предпочитаните места за отдих за любителите на голфа.

Lighthouse Golf Resort също има изключително силен потенциал да се превърне в предпочитана голф дестинация, особенно ако се има предвид участието на капитана на американския Райдър Къп за 2006, Йън Усман в проекта.

Прогноза


Според експерти от сектора, климатичните условия в страната позволяват близо 10-месечна експлоатация на голф зоните, което само по себе си е голямо преимущество. Близоста на игрищата, особенно по черноморието ще позволи на любителите на играта да се възползват от голямото разнобразие на игрища за изключително малко време.
Всички тези фактори,  допълнително подсилени от цялостната туристическа популярност на България, увеличават шансовете на страната да заеме лидерска позиция и като основна голф дестинация за Южна и Югоизточна Европа.ФУНКЦИОНИРАЩИ ГОЛФ ИГРИЩА

• St. Sofia Golf Club & Spa  –  15 км от София
• Golf Club Air Sofia  в Ихтиман  –  40  км от София
• Golf Course Sliven   –  90  км от южното ЧерномориеГОЛФ ИГРИЩА В ПРОЦЕС НА ДОСТРОЯВАНЕ

• Балчик  –  Lighthouse Golf Resort /голф игрище проектирано от  Ian Woosman/
• Балчик  –  BlackSeaRama  /голф игрище проектирано от  Gary Player/
• Каварна  –   Thracian Cliffs Golf & SPA Resort   Ризорт /голф игрище проектирано от  Gary  Player/
• Долна Баня  –   в близост до Боровец -  инвеститор Ибар Голф комплекс
• Разлог  –   Pirin Golf & Country ClubГОЛФ ПРОЕКТИ

• Разлог  –   Kulinoto ski & Golf - инвеститори Балканстрой и Община Разлог
• Каблешково   –  инвеститор Община Приморско
• Правец   –   Pravetz Golf resort & Country Club -  инвеститор Тера Тур Сървис ЕООД
• Sport center Kutina  –  софийска област /по проект на Manuel Ferrez Sanchez/
• Pirin Golf & Country Club  –  Голф course, investor Голф plus/голф игрище проектирано от  Ian Woosman/
• Разлог- 2   –  инвеститори   Община Разлог , британският фонд ECFM, Рила Голф
• Razgrad Golf Course – инвеститор София Еър 
• Gorna Bania Golf Course  –  Голф course,  инвеститор София Еър 
• Primorsko  Golf Course  –  инвеститор Албена