Страна:
Тип:
Локация:
Район:
Мин. цена:
Макс. цена:
Поиск по номеру лота
Cotton Tree Beach Club - Самый продаваемый из наших комплексов, расположенный в городе Бяла, Варненской области
Главная / Статьи / Планетариумът във Варна е сред атракциите на българската морска столица
В вашем профиле есть 0 предложений (-е, -я).

Планетариумът във Варна е сред атракциите на българската морска столица

Прекрасната ни Черноморска столица Варна притежава една от най-красивите морски градини. Освен природен парк приморската градина е място за почивка и развлечения на туристите и жителите на града. В нея са построени голяма част от атракциите на Варна.

Разхождайки се под сенките на дърветата, по красивите цветни алеи, можете да посетите Военноморския музей, Аквариума, терариума, зоологическата градина и делфинариума. До входа на Морската градина е разположена красивата сграда на Варненския планетариум. Посещенията в астрономическия комплекс стават с предварителни заявки. Специално внимание се отделя на учениците от варненските училища. Чрез лекции и нагледни примери, те усвояват с лекота част от материала по астрономия.

Всъщност не е необходимо да притежавате специални познания по тази дисциплина, за да се докоснете до загадъчната красота на необятния Космос. Не случайно в планетариума се отбиват и много гости на морската ни столица. През летните месеци, когато градът посреща стотици хиляди туристи, тук е най-оживено. Удобно настанени в звездната зала, пред очите на посетителите се разстила обсипания с трепкащи звезди небосвод, докато слушат разяснителна лекция, подготвена на няколко езика, за най-любопитните небесни явления.

В района на Военноморското училище на град Варна има още един планетариум. Диаметърът на неговия купол е 18 м., а капацитетът му е 120 места. Интересното е, че начинът, по който е монтиран, позволява на оператора да прожектира вида на небето и астрономическите явления, така както биха се наблюдавали от дадена точка на Земята или от Космоса. Освен за обучение на курсантите по “Мореходна астрономия”, планетариумът на Морското училище провежда сеанси и за туристи. Предлагат се 4 тематични цикъла на девет работни езици.